Torque

Forums

Forums

Guest  

Show or hide header
Welcome Guest, posting in this forum require registration.




Torque » Torque OBD ECU Scanner » Torque Discussion / Ideas » Not receiving MS-CAN Data?

Pages: [1]
Author Topic: Not receiving MS-CAN Data?
Rocko9999
Member
Posts: 4
Post Not receiving MS-CAN Data?
on: March 24, 2017 (GMT)

Using a Obdlink MX Bluetooth device and I can’t seem to get any MS-CAN or HS-CAN data. It’s needed for the transmission fluid temperature PID. Is there some trick to getting this data?

2015 Ford Escape
OBDLink MX BT
Torque Pro 1.8.154

Capp777
Member
Posts: 2742
Post Re: Not receiving MS-CAN Data?
on: March 24, 2017 (GMT)

Is your adapter showing any errors under
Adapter Status icon functions and has it
been paired correctly with your device?

Rocko9999
Member
Posts: 4
Post Re: Not receiving MS-CAN Data?
on: March 24, 2017 (GMT)

Quote from Capp777 on March 24, 2017

Is your adapter showing any errors under
Adapter Status icon functions and has it
been paired correctly with your device?

No errors, connected fine. It just can’t pull ms or hs can data. It pulls regular obd2 info fine.

Capp777
Member
Posts: 2742
Post Re: Not receiving MS-CAN Data?
on: March 24, 2017 (GMT)

What pids have you tried that are not
working? Most of the Ford Predefined pids
were for older Fords.

I believe the 1E1C pid is for newer Fords.
Have you tried it? (TFT).

Rocko9999
Member
Posts: 4
Post Re: Not receiving MS-CAN Data?
on: March 25, 2017 (GMT)

Quote from Capp777 on March 24, 2017

I believe the 1E1C pid is for newer Fords.
Have you tried it? (TFT).

Yes, that one is the one I want and it displays no value.

Transmission Temperature
“OBD2 Mode and PID” = 221E1C
“Long Name” = Trans Temp
“Short Name” = Trans T
“Minimum Value” = -40
“Maximum Value” = 260
“Scale Factor” = 1
“Unit Type” = deg
“Equation” = ((signed(A)*256)+B)*9/80+32

Capp777
Member
Posts: 2742
Post Re: Not receiving MS-CAN Data?
on: March 25, 2017 (GMT)

I would edit that pid to TEST for your
vehicles raw hex response while connected.

You might also want to check a vehicle specific
forum to see if this problem is unique to your
vehicle.

Rocko9999
Member
Posts: 4
Post Re: Not receiving MS-CAN Data?
on: March 25, 2017 (GMT)

Quote from Capp777 on March 25, 2017

I would edit that pid to TEST for your
vehicles raw hex response while connected.

You might also want to check a vehicle specific
forum to see if this problem is unique to your
vehicle.

How would I do that.

Others with same exact hardware and PID are seeing the data.

Capp777
Member
Posts: 2742
Post Re: Not receiving MS-CAN Data?
on: March 25, 2017 (GMT)

You would edit the pid while connected to
the vehicle. The TEST option is in the editor.

Pages: [1]
WP-Forum by: Fredrik Fahlstad, Version: 2.4
Page loaded in: 0.169 seconds.

  Follow me on twitter