Torque

Forums

Forums

Guest  

Show or hide header
Welcome Guest, posting in this forum require registration.




Torque » Torque OBD ECU Scanner » Torque Discussion / Ideas » General FAQ

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20
Author Topic: General FAQ
anthonybenel
Member
Posts: 7
Post Re: General FAQ
on: August 19, 2013 (GMT)

Quote from Shanev on July 9, 2012
is there a way to get torqe working with my (Australian) Ford Fairmont AU 1999?
i have Bluetooth ODB2

In torque settings:
Bluetooth Enabled (ticked)
Connection to adapter (Ticked)
Connection to ECU (!Warning)

Apparently, your vehicle has an OBD2 port but the communication is not OBD2 compliant.

http://www.fordmods.com/ecu-fuel-system-eec-f21/au-falcon-series-i-ecu-odb-diagnostics-t92497.html

anthonybenel
Member
Posts: 7
Post Re: General FAQ
on: August 19, 2013 (GMT)

Quote from aaron on September 17, 2012
Hi I recently downloaded this app

and bought a bluetooth Vgate OBD Scan tool

I’ve connected it to my phone, phone seems to communicate with adaptor, however it cannot find Car ECU

My car is a 2004 Toyota Camry Altise

the adaptor plug cover says its OBDII ( guessing that means its complient)

car ignition was on, engine was running

I’m at a loss to knowing what i’m not doing right…

can anyone help?

From my experience, I have a 0 bluetooth adapter and a bluetooth also. The expensive one has nice features and never give me a problem to connect bluetooth/ECU. The cheaper one is hit & miss and give me fustrations but I still manage to get it to work with lots of tinkering. Bottom line, you get what you pay for. I have two OBD2 adapter for two different cars. I have swapped the adapters and the frustrations follow the adapter.

anthonybenel
Member
Posts: 7
Post Re: General FAQ
on: August 19, 2013 (GMT)

Quote from Tiseon on January 25, 2013
Tell me, this device http://www.scantool.net/scan-tools/elmscan5-compact.html will work on a tablet with Android 2.3?

It should work. I bought from them two versions of bluetooth adapters and both work. IMO, they make solid devices, excellent customer support.

I also strongly suggest a bluetooth connection. The compact MX version is very nice.

redhotz
Member
Posts: 1
Post Re: General FAQ
on: August 26, 2013 (GMT)

I used this (PLX Kiwi bluetooth) on my Mini Cooper to check and reset a check engine light, it worked fine. The light came on a few weeks later, I was going to reset the light and I couldn’t find the button on my phone app ( free torque) to reset the check engine light. Where is it? On my other car, a Chevy HHR, I had a check engine light come on. I plugged the PLX in to read the codes and got the code, but could not reset it, no option. How do you distinguish between vehicles? How do you setup for different vehicles? Is there a detailed owners manual? Using a Samsung Galaxy S-3

MPD56
Member
Posts: 274
Post Re: General FAQ
on: August 29, 2013 (GMT)

Hi: Well take is easy on me, first post.

I installed Torque Pro on a Samsung S3 and borrowed a Bluetooth adapter to try this App out. I have a 2013 Ford F350 with a 6.7 diesel. I understand now that Torque Pro might not work with my Ford truck because the new Fords communicate with the IDS format. Could some one confirm if I’m not going to get this to work? I had a 2008 6.4 and it drove me nuts that I couldn’t monitor some engine parameters and I thought this would be cool and easier to switch between vehicles.

Thanks in advance.

paulfcdx
Member
Posts: 2
Post Re: General FAQ - Data volume s bb /Mb
on: September 2, 2013 (GMT)

I need to log data for 5,000km run in period and your app and web access looks great, but now I need to get an android device that works with the app and is also on the vehicle manufacturer’s compatible list, and an appropriate data plan to upload. So my questions are:

1. Is there a list of supported or unsupported Android devices current as of Aug 2013?

2, I want to hold RPM and engine temp data, what data volume should I anticipate ie how many kb for an hour of running assuming a 1 sec sample rate?

Thanks
Paul

Norcoia
Member
Posts: 1
Post Re: General FAQ
on: September 2, 2013 (GMT)

Will Torque Pro work with this adapter?

http://dx.com/p/usb-kkl-vag-com-409-1-compatible-interface-for-vw-audi-seat-skoda-120cm-length-37635

setup will be:

Car — OBD/USB — USB/OTG adapter — Andriod Phone

Beyontech
Member
Posts: 3
Post Re: General FAQ
on: September 3, 2013 (GMT)

Where can I get a good dongle for my car? I just received a ELM 327 from Amazon THEN ordered up TOURQE and according to the return address it was shipped directly from china. Now I read on FAQs there are cheap china knock offs….grrrrr….Who are they knocking off and what is the best small dongle that actually works?

car geek

Barry
Member
Posts: 4
Post Re: General FAQ
on: September 9, 2013 (GMT)

Ian, this app works really well for me. The TorqueSync I downloaded per instructions used to work but now no longer enables recorded video trips to be loaded to my desktop computer which is synced to my tablet. Also not able to encode old recorded trips. My table does record the video but without the instrument icons super-imposed on the screen. Please help.

cardwiz428
Member
Posts: 2
Post Re: General FAQ
on: September 9, 2013 (GMT)

I’m new so forgive me for asking is what I guess a often-asked question. In Torque when it requests to find your OBDII adapter mine searches to no avail. I did get my adapter to work with another app so I know it works. Is there some way to manually load the code in to have torque accept and read the adapter?

A guy with car issues

subie
Member
Posts: 1
Post Re: General FAQ
on: September 14, 2013 (GMT)

guys,

I have torque pro app with elm327, it paired with my note 2 but no reading any info off my car, all gauges not reading at all,

what have i done wrong?

it’s 2004 Subaru Impreza

cheers

Barry
Member
Posts: 4
Post Re: General FAQ
on: September 16, 2013 (GMT)

Just found out that Firefox does not allow the java script needed for the encoding program to function. You must use IE as a browser to download and install the xuggle and java programs.

Barry
Member
Posts: 4
Post Re: General FAQ
on: September 16, 2013 (GMT)

Works perfectly now.

mgjani
Member
Posts: 2
Post Re: General FAQ
on: October 12, 2013 (GMT)

helo,
i have got a question!
i bought a elm327 mini device.
Its working very well. I set in Torque my Facebook parameters but the Torque doesen’t upload my data ! :( why? :) somebody can help me? (with twitter its happening too!)

thank for help (sry my horrible english knowledge)

Joe
Member
Posts: 1
Post Re: General FAQ
on: October 24, 2013 (GMT)

Torque Pro unable to connect to my Mini ELM327 OBD adapter on my new phone Fujitsu F-02E but worked perfectly on my old LGP970!! I have tried all the changes possible to no avail

afrigene
Member
Posts: 1
Post Re: General FAQ
on: December 11, 2013 (GMT)

The tracking device was really in the way on my truck and I wanted to relocate it behind the dash. After looking at several extension cables, I decided on this one. Only 10 dollars on Amazon. Thought it may help others that have the same issue.
http://www.amazon.com/OBD-Relocation-Kit-extension-cable/dp/B00G3BWKP8

eatonrnc
Member
Posts: 1
Post Re: General FAQ
on: February 24, 2014 (GMT)

Torque V 1.8.24 shows as Protected App and Locked on HTC One SV, C525c. Android version 4.1.2.
App2SD+ shows Torque as locked.
App Backup & Restore Ver 3.1.1 shows Torque as Protected App….cannot be archived as apk file.
Uninstalled, cleaned up and reinstalled, and still locked.

lance1972
Member
Posts: 3
Post Re: General FAQ
on: February 28, 2014 (GMT)

How do I find and download the updates for torque?

lance1972
Member
Posts: 3
Post Re: General FAQ
on: February 28, 2014 (GMT)

How do I find and download the updates for torque?

raelayotte
Member
Posts: 5
Post Re: General FAQ
on: March 2, 2014 (GMT)

Do u have a program that works on a lap top.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20
WP-Forum by: Fredrik Fahlstad, Version: 2.4
Page loaded in: 0.24 seconds.

  Follow me on twitter