Torque

Forums

Forums

Guest  

Show or hide header
Welcome Guest, posting in this forum require registration.




Torque » Torque OBD ECU Scanner » Torque Discussion / Ideas » TorqueScan not updating some pids with data

Pages: [1]
Author Topic: TorqueScan not updating some pids with data
Capp777
Member
Posts: 2978
Post TorqueScan not updating some pids with data
on: May 30, 2022 (GMT)

I have created beta test pids
for Torque’s available functions.

Simple formula of…

ABS(-25)

returns 25 when tested but shows
no data available in TorqueScan pid
value list.

All of my beta test function pids
seem to be having this problem.

Another example:

Baro()

returns ~14.60 when tested
in the pid editor while TorqueScan
shows no data available.

KB3NZQ
Member
Posts: 3
Post Re: TorqueScan not updating some pids with data
on: May 31, 2022 (GMT)

Having the same issues it’s not updating misfire data (gm) as well as some other GM pids

Capp777
Member
Posts: 2978
Post Re: TorqueScan not updating some pids with data
on: May 31, 2022 (GMT)

Apparently this behavior
goes back to earlier versions.

It seems that TorqueScan is only
reporting values from the adapter/
ECU only. Must not be reading from
Torque’s internal database. Shame
it doesn’t behave like the add
display menu and show all the values.

As far as your vehicle pids not
showing… I would try testing the
response in the pid editor to see
it’s raw hex response.

Pages: [1]
WP-Forum by: Fredrik Fahlstad, Version: 2.4
Page loaded in: 0.014 seconds.

  Follow me on twitter