Torque

Forums

Forums

Guest  

Show or hide header
Welcome Guest, posting in this forum require registration.




Torque » Torque OBD ECU Scanner » Torque Discussion / Ideas » no no communication to ECU after switching to pro version

Pages: [1]
Author Topic: no no communication to ECU after switching to pro version
HolliW
Member
Posts: 2
Post Solved: no more communication to ECU after switching to pro version
on: May 10, 2019 (GMT)

Hi,
in short:
torque lite worked fine but since i installed torque pro no more communication to the ECU is possible

in detail:
I first tried torque lite
–> bluetooth adapter found,
–> ECU found,
–> parameters displayed, working fine also when restarting the car…so I concluded: good tool…lets invest

So: I purchased torque pro
–> it still finds the bt adapter
–> but the ECU is not responding/connected
The app tries all protocols automatically…
I tried all given protocols manually…
no success.

Hmm…and now the strange thing:
I reverted back to the lite version
–> now also the lite version fails to connect

Any ideas what I did wrong?

Thanks HolliW

The vehicle is a VW T4 with Simos ECU,
The BT adapter is ‘kungfuren OBD2 Bluetooth Adapter’
The mobile is an android samsung J5

HolliW
Member
Posts: 2
Post Re: no no communication to ECU after switching to pro version
on: May 11, 2019 (GMT)

Solved.
One or both of the two settings did it:
1. In the profile I now select to use the bluetooth device out of the global settings instead using my bt adapter which is also selectable there.
2. In the global settings I now choose the option of elm autotiming (slow)

Pages: [1]
WP-Forum by: Fredrik Fahlstad, Version: 2.4
Page loaded in: 0.033 seconds.

  Follow me on twitter