Torque

Forums

Forums

Guest  

Show or hide header
Welcome Guest, posting in this forum require registration.




Torque » Torque OBD ECU Scanner » Torque Discussion / Ideas » prius battery pack shows 330v

Pages: [1]
Author Topic: prius battery pack shows 330v
ed928
Member
Posts: 1
Post prius battery pack shows 330v
on: August 6, 2018 (GMT)

my torque app
shows 15v on block 1 rest of the blocks all show 330v. How can i fix this i know 330v isnt accurate. I also try on another gen 2 prius shows samething.

BobF
Member
Posts: 6
Post Re: prius battery pack shows 330v
on: August 8, 2018 (GMT)

Sorry this isn’t the reply you wanted, but I have just come across the same problem. I have just joined the forum whilst looking for an answer. I tried another option “loading Pro Torque on another android unit, same problem, hope someone has an answer

Retired Electronics Technician interested in new technology,born 1939 in UK lived in Qld Australia since 1974

cintakc
Member
Posts: 1458
Post Re: prius battery pack shows 330v
on: August 9, 2018 (GMT)

You use the pre-installed set for gen 2 Prius?

BobF
Member
Posts: 6
Post Re: prius battery pack shows 330v
on: August 10, 2018 (GMT)

Thanks for responding, I think the answer is yes . I downloaded Torque Pro (.95) and followed the guide posted by usbseawolf200 BobF

Retired Electronics Technician interested in new technology,born 1939 in UK lived in Qld Australia since 1974

BobF
Member
Posts: 6
Post Re: prius battery pack shows 330v
on: August 10, 2018 (GMT)

Sorry the () were meant to be (.95) from the app store

Retired Electronics Technician interested in new technology,born 1939 in UK lived in Qld Australia since 1974

BobF
Member
Posts: 6
Post Re: prius battery pack shows 330v
on: August 10, 2018 (GMT)

Why does the site not accept four dollars ninetyfive dollars ?

Retired Electronics Technician interested in new technology,born 1939 in UK lived in Qld Australia since 1974

cintakc
Member
Posts: 1458
Post Re: prius battery pack shows 330v
on: August 10, 2018 (GMT)

give details about your car

BobF
Member
Posts: 6
Post Re: prius battery pack shows 330v
on: August 11, 2018 (GMT)

Thanks for your interest, the car is standard and unmodified Plate details as follows:

Model NHW20R-AHEEBQ
Engine 1NZ-FXE 1497ml
Frame JTDKB22U503317382
Transaxle P112 -01A
Built A42 SEP 07

Retired Electronics Technician interested in new technology,born 1939 in UK lived in Qld Australia since 1974

cintakc
Member
Posts: 1458
Post Re: prius battery pack shows 330v
on: August 11, 2018 (GMT)

On the Adapter Status tab, you specify which protocol your vehicle is connecting to.
There is a test feature that can be used
to view the raw hex response from your
vehicle
in the test mode, take screenshots of the voltage readings of battery 1 in hexadecimal

BobF
Member
Posts: 6
Post Re: prius battery pack shows 330v
on: August 15, 2018 (GMT)

Sorry but I can’t find any option to view the readings in hex format and at the moment the vehicle is having body/paint work repairs so I don’t have Bluetooth access to the ELM 327 device. I will post again in a few days.
I do have another question, how do I post a screen shot or picture ? I cannot find an option on this forum.

From a photo that I took is the following info:

The OBD standard that the vehicle ECU conforms to is OBD11 as defined by the CARB
The protocol used to talk to the vehicle ECU is ISO15765-4CAN11/500

The OBD unit is a Blue ELM 327 off the internet, maybe that is the problem?

Thanks again for your help. BobF

Retired Electronics Technician interested in new technology,born 1939 in UK lived in Qld Australia since 1974

Freezer66
Member
Posts: 1
Post Re: prius battery pack shows 330v
on: April 24, 2020 (GMT)

BobF

,

Did you get a reply or a fix for this? I used this App one time and it told me exactly which cell(s) where bad but, this time it is giving me the incorrect info (330v, etc).

Jeff

Capp777
Member
Posts: 2860
Post Re: prius battery pack shows 330v
on: April 24, 2020 (GMT)

If you edit the pid in question while
connected to your vehicle, there is a
test button for viewing the raw hex
response from the vehicle.

Are you using the correct pid for your
vehicle?

Does the formula yield correct results?
The formula can be easily modified by
editing the pid if necessary.

Pages: [1]
WP-Forum by: Fredrik Fahlstad, Version: 2.4
Page loaded in: 0.303 seconds.

  Follow me on twitter